۲۲ خرداد ۱۳۹۱، ۸:۲۰

مهر گزارش می دهد/

نخبگان گلستان سرگردان در مسیر اشتغال!

نخبگان گلستان سرگردان در مسیر اشتغال!

علی آبادکتول - خبرگزاری مهر: جمعی از نخبگان گلستان به رغم داشتن قابلیتهای لازم علمی و انجام طرح های پژوهشی و ثبت اختراع همچنان برای اشتغال منتظر تحقق وعده های دستگاهها و اجرایی شدن مصوبه هیئت وزیران بوده و در راهروهای ادارات سرگردان هستند.

به گزارش خبرنگار مهر، طبق ماده 10 آیین نامه جذب و نگهداری نیروی انسانی نخبه و استعدادهای برتر مصوبه هیئت وزیران  باید قبل از برگزاری آزمون استخدامی از بنیاد ملی نخبگان استعلام شود.

همچنین بر اساس ماده 12 این آیین نامه، دستورالعملی جذب نیروی نخبه باید از سوی بنیاد ملی نخبگان به دستگاههای اجرایی از جمله استانداریهای ارسال شود.

در حال حاضر، استانداری گلستان معتقد است دستورالعملی از سوی بنیاد ملی نخبگان ارسال نشده و بنیاد نخبگان نیز بر این باور است که ماده 10 آیین مورد توجه قرار نگرفته است.

اجرایی نشدن مفاده آیین جذب و نگهداری نیروی انسانی نخبه و استعدادهای برتر سبب شده تا برخی از نخبگان استان در فرآیند اشتغال و جذب در دستگاههای اجرایی با مشکل مواجه شوند.

زهره شهدادی بانوی نخبه گلستانی که در جشنواره جوان خورازمی موفق به کسب رتبه شد و عضو بنیاد نخبگان است، در این زمینه می گوید: قرار بود طبق بخشنامه هیئت وزیر در استخدامی های دستگاههای اجرایی، نخبگان و اعضای بنیاد ملی نخبگان در اولویت قرار گیرند.

وی اظهار داشت: همچنین قرار بود به نخبگان حقوق ماهیانه پرداخت شود که متاسفانه چنین چیزی اجرایی نشده است.

وی که رتبه سه مکانیک در اختراع تخحمه گیر کدو، مکانیزه شدن برداشت تخم کدو را در کارنامه اش دارد گفت: متاسفانه هیچ اولویتی برای جذب نیروهای نخبه در دستگاههای اجرایی وجود ندارد.

شهدادی با اشاره به آموزن استخدامی دستگاههای اجرایی گلستان که در خردادماه برگزار می شود، عنوان کرد: طبق ماده 10 بخشنامه هیئت وزیران باید قبل از برگزاری آزمون استخدامی از بنیاد ملی نخبگان در زمینه جذب افراد نخبه استعلام شود.

این نخبه گلستانی گفت: با مراجعه به استانداری، متولیان امر معتقدند بنیاد نخبگان بر اساس ماده 12 دستورالعملی را ارسال نکرده اند و در صورت ارسال، این دستورالعمل تا شش ماه آینده قابلیت اجرایی نخواهد داشت.

وی با اشاره به اینکه قرار بود به نخبگان حقوق ماهیانه پرداخت شود، گفت: برای اجرایی این مصوبه، شرط معدل اعمال شد و به من که دارای معدل 16.99 هستم حقوقی تعلق نمی گیرد، درحالیکه دیگر دوستانم که معدل 17 دارند، حقوق دریافت می کنند.

این بانوی گلستانی بیان داشت: باید تبعیضها حذف و حمایتها جایگزین آن شود.

رمضانعی ابری دیگر نخبه گلستانی نیزمی گوید: شرط دریافت ودیعه مسکن برای نخبگان تاهل و تحصیلات تکمیلی است و به مجردها و دارندگان مدرک کارشناسی این ودیعه تعلق نمی گیرد.

وی اظهار داشت: همچنین کسانیکه این ودیعه را می گیرند باید بلافاصله بعد از فارغ التحصیلی اقساط آن را پرداخت کنند.

به باور جمعی از نخبگان، بنیاد ملی نخبگان رد مرکز و مراکز استانها باید مصوبات قانوی هیئت وزیران و بنیاد ملی را اجرایی و در مواردی به نفع نخبگان ان را اصلاح کنند تا حقی از این گنجینه های علمی ضایع نشود.

به تاکید آنها، فرار مغزها از بی توجهی به نخبگان و استعدادهای برتر سرچشمه می گیرد و باید از این نیروهای نخبه برای سازندگی و ترقی کشور استفاده شود.

شناسایی، جذب و تسهیل و تسریع اقدامات حمایتی از استعدادهای برتر، نخبگان و مخترعان و استفاده از توانمندی آنها جهت رفع نیازهای استان را می توان به عنوان مهمترین رسالت بنیاد ملی نخبگان عنوان شده است.

کد خبر 1623351

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha